Wendy Roobol

Wendy zingt I Shall love but Thee van Jan van der Roost

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Met Muziekvereniging Tavenu uit Schoonhoven zing ik op het Concertfestival Open Hoekse Waard in Numansdorp op 10 november een geweldig nieuw werk van de bekende HaFaBra componist Jan van der Roost uitvoeren: I Shall love but Thee.

Het werk werd geschreven voor de bruiloft van de zoon van de componist, die zich liet inspireren door teksten van Shakespeare. De originele bezetting is voor sopraan en kamerorkest, en het werk sloeg direct aan bij publiek en uitvoerenden. Daarom bewerkte Jan van der Roost het ook voor harmonieorkest en fanfare.

De prachtige teksten zijn van William Shakespeare, op precies te zijn diens sonnet 18 voor het ingetogen eerste deel, en een citaat uit het toneelstuk Hamlet voor het tweede deel. De genialiteit van de grote schrijver Shakespeare is voelbaar vanaf de eerste woorden… Jan van der Roost werd erdoor geïnspireerd tot het creëren van indringende en aansprekende muziek, die in stilistisch opzicht doet denken aan Henry Purcell (in het eerste deel) en Georg Friedrich Händel (in het tweede deel), twee componisten die op teksten van Shakespeare hebben gecomponeerd-ook al worden er geen letterlijke citaten gebruikt. De vrij zeldzame combinatie van sopraan en blaasorkest werkt fantastisch!
Leuk detail ook: Mijn broer Bart Roobol, trompettist bij Fanfare De Bereden Wapens van de Koninklijke Nederlandse Landmacht, zal de trompetsolo in dit werk voor zijn rekening nemen.

Het concertfestival zal op zaterdag 10 november a.s. gehouden worden in sporthal Cromstrijen, Buttervliet 3 te Numansdorp.
In het middagprogramma, dat om 14.30 uur begint, treden achtereenvolgens op NLS 's-Gravendeel, NLS Klaaswaal, Wilhelmina Numansdorp, Tavenu Schoonhoven en Maasmuziek Puttershoek.
Ik zal rond 16.30 uur aan de beurt zijn met Tavenu Schoonhoven. De entree is € 3, kaarten zijn ter plaatse te koop.