Wendy Roobol

Vier concerten op het Festival Oude Muziek

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Nadat in april een streep getrokken moest worden door het reguliere programma van het Festival Oude Muziek, waar ik ook zou zingen met Camerata Trajectina, heeft het FOM een geweldig alternatief programma ontwikkeld: een reeks van 154 kamermuziek concerten online en offline. Anders dan het jaarlijkse festival speelt het programma zich deze zomer behalve in Utrecht ook in tien andere Nederlandse steden af. Qua opzet is gekozen voor klein maar fijn: op het podium staan een, twee of drie musici, met een Nederlandse nationaliteit of in ons land wonend en werkend. De setting is intiem, met plaats voor gemiddeld 40 toehoorders. De concerten worden twee keer achter elkaar op dezelfde dag gegeven, daarmee verdubbelt het aantal stoelen en houden we de concertzaal toch veilig.

Ik zal samen met Krijn Koetsveld op het Monteverdi orgel en zijn eveneens prachtige klavecimbel vier concerten verzorgen in dit alternatieve programma, en daar ben ik ontzettend blij mee! Krijn en ik hebben een programma samengesteld van vocale en instrumentale Italiaanse muziek uit de 17e eeuw. Monteverdi zal daarin natuurlijk niet ontbreken, zo zing ik onder meer het beroemde Lamento d’Arianna. Maar ook Merula, Caccini, Frescobaldi, en Strozzi passeren de revue.

Op 29 augustus treden we op in de Synagoge in Delft, om 11.00 en 14.00 uur.

Kaarten bestellen kan via onderstaande links:

Concert 1 om 11.00 uur, Delft

Concert 2 om 14.00 uur, Delft

Op 30 augustus zingen en spelen we in de Nicolaïkerk in Utrecht om 17.00 en 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via:

Concert 1 om 17.00 uur, Utrecht

Concert 2 om 20.00 uur, Utrecht