Wendy Roobol

The Old Maid and the Thief met Calma Producties in Drenthe

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Samen met je beste vriendin en collega in een opera productie, dat is een cadeautje! Ik kreeg dat cadeau in juni, toen ik de rol van roddeltante en bemoeizieke Miss Pinkerton mocht spelen in The Old Maid en The Thief van Menotti. Mijn BFF Carina Vinke (alt/mezzo) zong niet alleen de rol van The Old Maid, maar was ook uitvoerend producente van deze voorstelling, die we vijf keer speelden op verschillende locaties in Drenthe, zoals Theater ’t Schienvat in Erica, Concertboerderij d’ Rentmeester in Valtermond en Parc Sandur in Emmen.  
Carina is mede-oprichter van de stichting Calma Producties, die zich tot doel heeft gesteld om klassiek muziek in Drenthe toegankelijk en bekend te maken onder een groter Drents publiek. Deze komische opera van Menotti was hun eerste productie en meteen een schot in de roos. Alle voorstellingen waren zo goed als uitverkocht, en onder de bezoekers waren veel “operamaagden”. De reacties na afloop waren louter enthousiast: “ ik wist niet dat opera ook leuk en grappig kon zijn” en “Indrukwekkend, grandioos, sprankelend en virtuoos!”. Hier deden we het voor!
De cast bestond naast Carina en ikzelf ook nog uit Judith Weusten (Laetitia), Sven Weyens (Bob) en Jeroen Sarpati die ons gloedvol begeleidde op piano en tussendoor de vertellersteksten voor zijn rekening nam. Met z’n vijven maakten we de regie en tijdens de repetities hebben we dan ook enorm veel lol gehad.
Doe mij maar meer van dit soort toffe producties die heel makkelijk op verschillende locaties uitgevoerd kunnen worden, met fijne collega’s en beste vriendinnen!

Kijk voor meer info over Calma producties op www.calmaproducties.nl