Wendy Roobol

Succesvolle crowdfunding voor de cd opnames van Le Nuove Musiche

  • Le Nuove Musiche
Deel op Facebook

Na het succes van de opnames van de complete madrigalen van Claudio Monteverdi voor Brilliant Classics hadden we de smaak van het opnemen te pakken. Wat zou het geweldig zijn om met ons mooie ensemble nu de geestelijke werken van Monteverdi op te nemen, te beginnen met de Selva Morale. Brilliant Classics was ook enthousiast en dus planden we opnames voor deze drie dikke bundels met de meest feestelijke kerkmuziek in diverse bezettingen in 2020 en 2021.  
En toen kwam Corona en werden plotseling alle agenda’s leeg geveegd. Onze artistiek leider Krijn Koetsveld is niet voor een gat te vangen en dus besloten we de opnames in z’n geheel naar 2020 te verplaatsen. Op die manier viel er toch wat te musiceren, en hebben we in 2021 onze handen weer vrij voor andere projecten, met hopelijk een mooi resultaat in handen om onszelf mee te kunnen presenteren.
Alleen de financiën moesten we nog wel zien rond te breien. Het opnemen van deze stukken met grote bezetting kost veel geld, waar haal je dat vandaan? We zetten een crowdfunding actie op Voordekunst waarmee we ons streefbedrag van € 20.000 ruim hebben gehaald. Met dit geld kunnen we een groot gedeelte van de opnames bekostigen, en ik wil iedereen die heeft gedoneerd heel erg hartelijk bedanken! Dit is een enorme steun in de rug, zowel voor mij persoonlijk als voor het ensemble.
Inmiddels hebben we al twee opnamesessies van elk drie dagen achter de rug, en eind November nemen we de stukken op in de grootste bezetting, met acht zangers, continuo en strijkers. Eigenlijk was het de bedoeling dat er in oktober ook een opnamesessie zou zijn met alleen mannenstemmen, maar die kon helaas niet doorgaan omdat Krijn op een van zijn fietstochten is aangereden door een auto. We hopen dat we de opnames van de Selva Morale e Spirituale aan het begin van 2021 kunnen afronden, waarna de cd’s in de loop van 2021 zullen verschijnen.
Ondertussen maken we alweer nieuwe plannen voor het post-Corona tijdperk, u zult nog veel van ons horen!

www.lenuovemusiche.nl