Wendy Roobol

Release cd box complete Monteverdi Madrigalen

  • Nieuws
  • Media
  • Le Nuove Musiche
Deel op Facebook

Een gewone donderdagmiddag in januari 2019. Le Nuove Musiche is aan het repeteren bij Krijn Koetsveld voor een concert het komende weekend. De bel gaat. We schrikken allemaal, verzonken als we waren in de muziek. Toch maar open doen. Vijf grote dozen worden er uit een vrachtwagen geladen. Als ik een doos naar binnen til en stiekem naar de afzender kijk vermoed ik al wat de inhoud is. Ik wil eigenlijk niets liever dan die doos open maken, maar Krijn is streng: eerst repeteren!
Als we klaar zijn, maakt Krijn de eerste doos open, en jawel hoor: de verzamelbox met alle cd’s met de complete Monteverdi Madrigalen komt tevoorschijn! De cd’s met losse boeken waren allemaal al verschenen, maar nu zijn ze er ook als complete set!
Ik pak een doosje vast, haal het uit het plastic folie dat er netjes omheen zit en maak het doosje open. Ja hoor, ze zitten er echt allemaal in!
Ik realiseer me dat dit doosje het resultaat is van vier jaar hard werken, de eerste opnames maakten we in september 2013 en in november 2017 zongen we met diezelfde vijf zangers en Krijn op het klavecimbel de laatste noten van de Sestina uit Boek 6. Het is een unicum dat alle Monteverdi madrigalen door hetzelfde ensemble in dezelfde kernbezetting zijn opgenomen, er is geen enkel ensemble ter wereld die dat gedaan heeft. De recensies zijn wereldwijd lovend.

Ongelooflijk trots ben ik dat ik deel uitmaak van dit ensemble en de kans heb gekregen om me de muziek van Monteverdi zo eigen te maken. Door het zingen van die 202 madrigalen heb ik de muzikale ontwikkeling van onze grote vriend Claudio stap voor stap kunnen volgen, want het schrijven van madrigalen heeft hij door zijn hele carrière heen gedaan.
Het grote madrigaal avontuur is niet voorbij, want uiteraard blijven we met LNM concerten geven waar we deze stukken uitvoeren. En elke keer zijn ze toch weer anders dan de vorige keer of op de opname.

Nieuwe opneemplannen zijn er ook: Voor 2020 staan de complete Selve Morale in de planning! Ik kan nauwelijks wachten om ook deze stukken van voor naar achter en terug uit te pluizen en ze voor de eeuwigheid vast te leggen!

Nieuwsgierig geworden naar onze opnames? Ze zijn hier te bestellen of te downloaden.