Wendy Roobol

Recensies en reacties op cd Maria, Dolce Maria

  • Media
Deel op Facebook

Het is alweer een ruim half jaar geleden dat mijn solo cd Maria, Dolce Maria verscheen, maar soms krijg je zoveel tijd na dato toch ineens weer een recensie opgestuurd. Een Oostenrijks magazine over klassiek muziek was erg enthousiast, getuige het onderstaande citaat”

”Einnehmend geschmeidig, mit hoher Kompetenz in Verzierungsfragen gestaltet die Sopranistin Wendy Robool all diese Gesänge, die nicht zuletzt eines verlangen: dass die Sängerin das Intime vieler Textvorlagen und den gleichzeitig dramatischen Gestus zusammenführt. Dem arbeitet die Continugruppe mit Gambe, Theorbe, Orgel und Cembalo akkurat zu.”

De hele recensie is hier te lezen.


De website www.klassiek.nl, die mijn cd ook verkopen vonden het volgende:

”Dit prachtig en met liefde samengestelde programma bevat composities voor Maria, een inspiratie en bron van kracht, troost en menselijkheid van alle leeftijden. Inbegrepen zijn vocale werken van Caccini, Merula, Kapsberger, Monteverdi, Saces, Böddecker en Gletle. Sopraan Wendy Roobol is een prominente zanger in de oude muziekscene van vandaag, zowel in opera als in concert. Ze is lid van Le Nuove Musiche, de vocale groep olv Krijn Koetsveld die de complete madrigalen van Monteverdi opnam. Op deze opname wordt ze bijgestaan door theorbo, cello en klavecimbel. Het boekje bevat alle originele teksten van de werken”

Ook grappig dat voor mij volkomen vreemden mijn cd op het spoor komen en er dan ook nog een mooi stukje over schrijven in een blog. Lees hier maar!