Wendy Roobol

Rampliederen op het festival Wavelight met Camerata Trajectina

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Een mini-versie van Wavelength – festival voor muziek en wetenschap – komt er aan! Op zaterdag 28 november om 20.00 uur is Biopartner Center Leiden het toneel voor een speciaal ‘pandemie’-programma. Muziekensemble Camerata Trajectina speelt rampliederen uit het verleden en in interviews vertellen medicijnontwikkelaars van het Leiden Bio Science Park over de crisis in het heden. Dit alles is geheel ‘coronaproof’ live bij te wonen met 1,5 meter afstand óf online te bekijken via een stream.
Met Camerata Trajectina zal ik liederen zingen uit de renaissance en barok die verhalen over rampen, waaronder besmettelijke ziektes.  
Tijdens een onderzoeksproject naar historische rampen stuitte hoogleraar Lotte Jensen op tal van deze ‘rampliederen’. Zij zocht uit waar de liederen over gingen en hoe ze hielpen bij de verwerking van rampen. De schoonheid van muziek biedt troost in moeilijke tijden, vroeger en nu.

De musici lichten tijdens het optreden de liederen toe en in een speciaal video-interview vertelt Lotte Jensen meer over haar onderzoek. Dit Wavelength-optreden is een uniek voorproefje van het rampliederen-programma dat Camerata Trajectina begin 2021 gaat opnemen op CD.

Coronavaccin
Als onderdeel van deze avond wordt ook een tweede video-interview vertoond, waarin medicijnontwikkelaars van het bedrijf CHDR op het Leiden Bio Science Park vertellen over de coronapandemie en het ontwikkelen van een vaccin.

Zaterdag 28 november 20.00 uur (70 min)
Locatie
BioPartner Center Leiden
Gebouw BioPartner 1
J.H. Oortweg 21, 2333 CH Leiden

Kaarten voor het live evenement kosten  €10,- en kunnen gereserveerd worden via www.wavelengthleiden.nl

Het evenement is ook online via YouTube en de website bij te wonen. Mede dankzij de steun van Gemeente Leiden wordt dit gratis aangeboden. Er hoeven geen tickets gekocht te worden voor deze livestream. Wel wordt een donatie vanaf € 10 op prijs gesteld, omdat we niet helemaal uit de kosten komen met de subsidie.