Wendy Roobol

Opera Nijetrijne 2022: Expeditie op drift in de Friese natuur

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Na twee Coronajaren kwam het er gelukkig toch van: De jubileumvoorstelling voor de 25e editie van Opera Nijetrijne werd eindelijk gespeeld. De voorbereidingen voor deze voorstelling zijn dus eigenlijk al vier jaar geleden begonnen, en het hele artistieke plan lag klaar toen Corona in maart 2020 toesloeg. Maar al vrij snel werd duidelijk dat er in de zomer van 2020 geen voorstelling gespeeld kon worden.
Ook in de zomer van 2021 waren we nog niet van Corona af, en speelden we een speciale corona proof gemaakte voorstelling. Wel leuk was dat de cast die gevraagd was voor de jubileumproductie nu ook deze voorstelling mocht spelen, dus dat we wisten dat we 2 jaar achter elkaar met dezelfde cast op die heerlijke plek in De Rottige Meente zouden doorbrengen.

Het werd een geweldige editie. Ondanks het feit dat ik een week voor de première positief testte op Corona. Ik mocht niet mee repeteren tot de generale repetitie, maar dankzij de flexibiliteit van mijn collega’s op het podium en de hele crew naast en achter het podium kon ik precies op tijd weer instromen op het moment dat er voor het eerst publiek kwam kijken.
Het decor was fantastisch, de muziek prachtig, het verhaal grappig, de regie leuk, het eten heerlijk, de sfeer onderling fijn en het weer warm. O, en laten we de kostuums en de pruiken niet vergeten. Ook die waren weer puik! Dat de hitte af en toe niet te harden was (en zeker met een dikmaakpak aan en een pruik op op een ijzeren decor recht in de zon) zijn we al bijna weer vergeten. De waterijsjes in de pauze maakten een hoop goed! 😊

Volgens mij heeft iedereen, zowel medewerkers als publiek weer enorm genoten van het hele feest, ik ben er trots op dat ik dit jaar mijn achtste productie bij Opera Nijetrijne mocht spelen.