Wendy Roobol

Odysseus, Een Stationsopera

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Na het succes van Orfeus in de Maastunnel in 2015 komt Opera Minora dit jaar met een nieuwe voorstelling op locatie. Odysseus: een Stationsopera speelt in en rond de stationshallen van Rotterdam, Delft en Utrecht. Het gezelschap biedt een inkijk in de wereld van de reizende mens. Wat zijn de gevoelens van deze mobiele, forenzende, wachtende reizigers die zich zo onverstoorbaar door de wereld bewegen? Vertrek, verlangen, vervreemding, en verwachting is wat deze mensen in hun reis samenbrengt.

Het stuk is een cross-productie, gebaseerd op de opera Penelope La Casta van A. Scarlatti met stukken van C. Monteverdi en W.A. Mozart. De voorstelling begint op een naburig metrostation, waarvandaan het gezelschap de bezoeker al spelend naar het Centraal Station meevoert. De Griekse antieke legende van Odysseus en Penelope blijft ook in deze tijd relevant. Odysseus en Penelope belichamen de twee centrale aspecten van de voorstelling: het (voort)bewegen en het wachten. Odysseus is de reiziger. Als een vluchteling die vertrekt uit een oorlogsgebied, of gewoon de forens die op weg is naar zijn werk.

“De Stationshuiskamer in Rotterdam en Bistrot in Utrecht, met prachtig uitzicht op de stationshal, passen perfect bij ons concept. Daar wachten reizigers, ontmoeten elkaar en vertrekken weer. Ook de locatie in Delft past uitstekend. We spelen daar in de stationshal en in het Stadskantoor, waar reizigers paspoorten verlengen en vluchtelingen id-kaarten aanvragen.” Vertelt Claudia Christern, regisseur en oprichter van Opera Minora.
Praktische Informatie

Odysseus: Carlos Monteiro
Penelope: Marike Verbeek
Elvida, hun dochter: Wendy Roobol
Gildo: Nathan Tax
Orimante: Joost van Velzen

Regie: Claudia Christern
Muzikale leiding: Antoinette Lohmann
Maestro del canto en klavecimbel: Sebastian de Leeuw

Speeldata en locaties:

Rotterdam:  
Vrijdag 20 oktober: 20:00 uur
Zaterdag 21 oktober: 20:00 uur
Zondag 22 oktober: 14:00 uur

Delft:    
Vrijdag 3 november: 19:30 uur
Zaterdag 4 november
(gratis korte voorstelling): 19:00 uur
Zondag 5 november
(gratis korte voorstelling): 13:00 uur

Utrecht:        
Donderdag 23 november, besloten voorstelling op Haagse Hogeschool
Zaterdag 25 november 19:30 uur
Zondag 26 november 10:30 uur

Ticketinformatie:

Prijs: € 28,50,-  (incl. transactiekosten & een consumptie)
Kaartverkoop is alleen online via:csopera.stichtingdeloodsen.nl

Odysseus: Een Stationsopera vindt plaats in speciaal geselecteerde ruimtes binnen en rondom de betreffende stations. Ticketkopers ontvangen per mail meer informatie over waar ze zich moeten melden.

De reguliere voorstelling duurt 75 minuten
De verkorte voorstellingen op 4 en 5 november in Delft duren circa 35 minuten

Contactinformatie:

Indien u vragen heeft, bijvoorbeeld over de bereikbaarheid en/of toegankelijkheid voor mindervaliden, stuur dan een e-mail naar communicatie@stichtingdeloodsen.nl. Ook kunt u (tijdens kantooruren) bellen naar 010-4116693.