Wendy Roobol

Ode aan Sweelinck met Camerata Trajectina op festival Wonderfeel

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

2021 is het 400ste sterfjaar van Sweelinck. Camerata Trajectina viert dit Sweelinckjaar met een eerbetoon aan de ‘Orpheus van Amsterdam’.

Sweelinck (1562 – 1621) is zonder enige twijfel de grootste componist uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. We kunnen hem gerust zien als nationaal symbool. Nog niet zo lang geleden sierde zijn portret ons papiergeld. Straten en conservatoria zijn naar hem genoemd. Klavierwerken en weergaloze psalmbewerkingen. In dit programma krijgt u er een aantal van te horen. Naast zijn composities belichten wij tevens zijn internationale faam als pedagoog, zijn virtuoze variaties op populaire liedjes en zijn formidabele improvisatievermogen. Alles uit de kast dus, met vijf zangers en vijf instrumentalisten, waaronder meesterimprovisator Patrick Ayrton op klavecimbel. Het rijke muzikale leven van Sweelinck in één wervelend programma!

Op festival Wonderfeel brengen wij op 18 juli om 12.30 op het hoofdpodium Het Veld de première van dit programma, iets waar ik enorm naar uitkijk. Wonderfeel is een heel tof openlucht festival waar voor ieder wat wils te vinden is.

De musici

Hieke Meppelink, sopraan
Wendy Robool, sopraan
Sytse Buwalda, alt
Nico van der Meel, tenor
Berend Eijkhout, bas
Saskia Coolen, blokfluit & viola da gamba
Constance Allanic, viola da gamba & harp
Cassandra Luckhardt, viola da gamba
Arjen Verhage, luit & citer
Patrick Ayrton, klavecimbel en orgel

Voor tickets en meer info, zie: www.wonderfeel.nl