Wendy Roobol

Mozarts Mooie Meiden voor Muziekkamer Oegstgeest

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Zij portretteren, door middel van muziek en teksten, vier van de ‘mooie meiden’ waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.
Wendy voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als een vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma. Ursula Dütschler geeft de muziek van Mozart op virtuoze wijze klank en kleur, terwijl de prachtige kostuums van Monique Bolwerk dit concert Plus helemaal af maken.

Zaterdag 9 november om 20.30 uur
Muziekkamer Oegstgeest
Theater het Trefpunt
Herenweg 80
Warmond

Toegangskaarten kosten € 19,50 en zijn hier te bestellen