Wendy Roobol

Mozarts Mooie Meiden op zondag 8 oktober in Amersfoort

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op zondagochtend 8 oktober breng ik mijn eigen theatrale concert Mozarts Mooie Meiden weer ten gehore! En ditmaal in de St. Aegtenkapel aan 't Zand 37 in Amersfoort! We beginnen om 11 uur en het programma duurt een uur.
Kaartjes zijn te bestellen via www.deflint.nl

M.m.v. Camerata 1800 (Ursula Dütschler, fortepiano, Kees Hulsman en Evert Jan Schuur, viool, Bernadette Verhagen, altviool  en Cassandra Luckhardt, cello)
Kostuums: Monique Bolwerk

Mozarts mooie meiden : een programma/pasticcio met liederen , aria’s en instrumentale muziek rond drie vrouwen in Mozart’s muziek en leven
met o.a. de concertaria’s Conservati Fedele KV 23, Ch’io mi scordi di te KV 505, Al desio di chi t’ adora KV 577 en het pianoconcert KV 107 in D

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Ariana Gabrielli de beroemde rozen aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen voor de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? Voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!
Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen met een strijkersensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart en portretteren vier van de mooie meiden waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.
Wendy Roobol voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als in vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma.
Samen met Ursula Dütschler en Camerata 1800 was Wendy Roobol al eerder te horen met theatrale uitvoeringen van Mozart en Weense Klassieken.