Wendy Roobol

MonteverdiXL festival

  • Le Nuove Musiche
  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op 3,4,5 en 6 juni 2017 vindt in de binnenstad van Amersfoort een bijzonder festival plaats, geheel gewijd aan één van de grote helden van de westerse muziekgeschiedenis: Claudio Monteverdi. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat hij stierf. Hij is de hervormer van de zogenaamde Nuove Musiche, de nieuwe muziek, van meerstemmige polyfone muziek naar de individuele expressie, waarin de tekst steeds belangrijker wordt. De schrijver van de eerste echte opera. Talloze prachtige vocale composities heeft hij geschreven, en ik sta te popelen om die aan jullie te laten horen!
Met het ensemble Le Nuove Musiche nemen wij op dit moment alle madrigalen van Monteverdi op. 9 boeken vol heeft 'ie er geschreven. Dat huzarenstukje ronden wij in het najaar van 2017 af met de laatste opnames van Boek 5 & 6. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons ensemble het Ensemble in Residence is en op meerdere concerten in het festival te horen is.
Naast mijn rol in het ensemble ben ik ook nog op een ander manier betrokken bij het festival. Samen met luitist Arjen Verhage en artistiek leider Krijn Koetsveld vorm ik de artistieke commisie. Onder leiding van Krijn bepalen wij dus de rode draad van het festival, bedenken we concepten, nodigen we gastmusici uit. Zo proberen we jullie op een veelzijdige manier kennis te laten maken met alle facetten van het werk van misschien wel de grootste componist aller tijden: Claudio Monteverdi!  
Kijk voor het programma en het reserveren van kaartjes op www.monteverdixl.com