Wendy Roobol

Mijn eerste solo cd, Maria, Dolce Maria is officieel uitgebracht!

  • Nieuws
  • Media
  • CD bestellen
Deel op Facebook

Opeens stond ‘ie voor de deur: de vrachtwagen van DHL die een paar dozen met cd’s kwam afleveren. Toch wel even een momentje…
Het is alweer 1,5 jaar geleden, in mei 2018 dat ik voor Brilliant Classics mijn eerste solo cd mocht opnemen. Een spannend avontuur waar ik ontzettend van heb genoten en nog meer van heb geleerd.
De cd bevat allemaal 17e-eeuwse muziek voor 1 zangstem en basso continuo, lage begeleidingsinstrumenten zoals theorbe, gamba, klavecimbel en orgel. En ze gaan allemaal over Maria, de meest bezongen vrouw op aarde.
Bijzonder is dat van een aantal stukken nog geen opnames bestonden, en dat andere stukken uniek zijn in hun soort. Bijvoorbeeld het Ave Maria van Johann Melchior Glettle: als je een Maria cd gaat opnamen wil je er natuurlijk wel een Ave Maria op hebben. En een Magnificat. En een Stabat Mater. Want dat zijn teksten die zo erg bij Maria horen dat die niet mogen ontbreken. Er zijn een heleboel componisten geweest die muziek hebben geschreven op deze teksten, maar bijna allemaal zijn ze voor een grote bezetting geschreven, met koor, orkest en solisten. Toch hebben wij van deze stukken een versie voor onze intieme bezetting gevonden met een stem en continuo.
De stukken belichten allemaal een ander kant van Maria, of een ander moment in leven van Onze Lieve Vrouwe. Soms is ze een heilige, soms een bezorgde moeder, soms een gewone vrouw, soms een bescherming bij wie om troost en voorspraak gevraagd kan worden.
In elk geval hebben ze met elkaar gemeen dat het prachtige muziek is waar luitist Arjen Verhage, gambiste Cassandra Luckhardt en klavecinist/organist Krijn Koetsveld  en ik met heel veel liefde en plezier aan gestudeerd en gerepeteerd hebben. En opgenomen natuurlijk!

Bent u nieuwsgierig geworden? De cd is te bestellen bij o.a. Bol.com voor € 12 plus verzendkosten. Ook is hij te beluisteren via Spotify en Itunes. Maar de andere musici en ik zien daar geen cent van. Een cd maken is duur en kost ongelooflijk veel tijd en energie. Wilt u mij en de andere musici steunen? Koop de cd dan voor € 15 inclusief BTW, plus € 4 verzendkosten door mij een mailtje te sturen naar wendy@wendyroobol.com en uw adres door te geven. Ik zorg dan dat hij zo snel mogelijk op de post gaat. Eeuwige dankbaarheid valt u ten deel!