Wendy Roobol

Le Nuove Musiche op vrijdag 24 april live gestreamd vanuit de Aegtenkapel in Amersfoort

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

In deze coronacrisis liggen vanzelfsprekend alle concerten stil. Theaters blijven leeg, concertzalen zijn gesloten en festivals zijn afgelast. Ook voor Le Nuove Musiche betekent het dat onze tournee met de opera Arianna tot nader orde is uitgesteld. De voorstellingen die in mei en november 2020 gepland stonden zijn afgelast. De grote vraag is hoe je een opera kunt maken als ook alle mensen op het toneel op 1,5 meter afstand moeten blijven van elkaar…

Maar gelukkig zitten we niet bij de pakken neer en hopen we dat de opera in het volgende seizoen alsnog de theaters in kan. Ondertussen blijven we bezig met plannen maken voor het post-Corona tijdperk en staan er opnames van de Selva Morale in de planning. Hierover later meer.

In de tussentijd zijn we heel blij dat we op kleinschalige basis toch een tweetal concerten mogen doen vanuit de Aegtenkapel in Amersfoort, waar we inmiddels kind aan huis zijn. Zoals dat tegenwoordig gaat in deze tijden van Corona worden de concerten live gestreamd en kunt u via een doneerknop bijdragen aan onze honoraria. We hopen dat u dat in grote getale doet!
Op vrijdag 24 april zal ik samen met onze countertenor Tobias Segura Peralta en natuurlijk Krijn Koetsveld op klavecimbel het programma Music for a While brengen, met allemaal troostrijke muziek van Henry Purcell. Het concert begint om 12.30 uur, duurt ongeveer een half uur en is live te volgen via: www.staeg.nl.

Zondag 26 april is het van 11.00 tot 11.30 uur de beurt aan mijn collega’s Jennifer van der Hart en Falco van Loon met het programma Waar gaan we heen: Italië? Engeland? Zij zullen muziek brengen van Purcell, Monteverdi, Frescobaldi, Steffani en Grandi. Wederom zit Krijn aan het klavecimbel.

Overigens blijven de concerten te zien op de site zolang het Coronavirus in de lucht hangt, en doneren blijft ook mogelijk.

Kijk, geniet en doneer!