Wendy Roobol

Le Nuove Musiche: De Nacht van de madrigalen, concerten en toekomst plannen

  • Concerten en Voorstellingen
  • Le Nuove Musiche
Deel op Facebook

Op vrijdag 13 april 2018 vond een bijzondere editie plaats van het MonteverdiXL festival: De nacht van de Madrigalen. Van 18.00 uur tot ’s nachts 1.00 uur werden de bezoekers ondergedompeld in de wereld van de madrigalen van Monteverdi en tijdgenoten. Uiteraard waren er concerten, maar ook was er te eten, een wijnproeverij, een workshop yoga op muziek van Monteverdi, een masterclass madrigaal zingen voor gevorderde amateur ensembles gegeven door enkele zangers van Le Nuove Musiche, een lezing Monteverdi voor Dummies en nog veel meer. De prachtige Sint Joriskerk in het hart van Amersfoort was het decor van deze sfeervolle avond. In alle hoeken en gaten van de kerk was er wel iets te doen en zo werd het een interactieve, leerzame en inspirerende avond. Le Nuove Musiche sloot het mini festival af met een concert voor het slapen gaan: een programma met erotische getinte madrigalen van Monteverdi, gecombineerd met erotische poëzie van alle tijden. Het publiek werd betoverd door de klanken en de woorden en wij van LNM hebben Monteverdi ook weer van een andere kant leren kennen, zullen we maar zeggen. Een waar hoogtepunt in het bestaan van het ensemble!

In 2017/2018 gaven we nog meer concerten en waren we diverse malen op verschillende radiozender te beluisteren, zoals bijvoorbeeld in het programma Spiegelzaal en Opium op Radio 4. We waren te gast in de serie Kasteelconcerten in Laag Keppel, gaven een concert in de St. Aegtenkapel in Amersfoort en we maakten een uitstapje naar Pärt. Voor Briliant Classics namen we een cd op met werken van deze Estse componist die in 2018 zal verschijnen.

Plannen voor de toekomst zijn er ook volop.  Zo zullen we concerten  gaan geven met o.a. de Selve Morale op 22 en 23 februari 2020 in het Muziekgebouw aan het Ij en Vredenburg. Er zijn ook plannen voor cd opnames van de Selve Morale.
Ook gaan we onze eerste muziektheaterproductie maken: Arianna.
En natuurlijk zullen we ook onze intieme madrigaalconcerten blijven geven, zoals op 18 januari 2019 in Schiedam, 17 februari 2019 in ’t Rijsselt en 5 mei 2019 in Wenen.
Noteer ook vast het weekend van 9 en 10 maart 2019 in je agenda, dan zal de vierde editie van het MonteverdiXL festival plaats vinden in Amersfoort! Hou deze site in de gaten