Wendy Roobol

Johannes Passion met kamerkoor Personare

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Het begint inmiddels een traditie te worden, de Johannes Passion van projectkoor Personare. Tijdens Hemelvaart 2015 mocht ik al met ze mee als sopraansoliste naar Autun, Frankrijk, en in 2017 gingen we, wederom met Hemelvaart, naar Candes-St-Martin. Want waarom zou je een Johannes Passion alleen vlak voor pasen uitvoeren?  
Inmiddels heeft Personare ook al een prachtige uitvoering in Nederland op haar naam staan. Op witte donderdag 2018 voerden de projectzangers- en musici o.l.v. Ad van Unen in Effen een prachtige, persoonlijke en intieme Johannes uit, en de bezoekers en sponsoren waren zo enthousiast dat ook daar een traditie geboren lijkt.

Dit jaar voert Personare op witte donderdag opnieuw de Johannes Passion uit o.l.v. Ad van Unen met ervaren projectzangers en het fantastische ensemble Camerata Delft op authentieke instrumenten. En opnieuw gebeurt dat in de Heilige Moeder Godskerk te Effen, een kerk met een bijzonder akoestiek: op iedere zitplaats in de kerk zijn muziek en tekst zeer goed hoorbaar en verstaanbaar waardoor het publiek het gevoel heeft heel dicht bij de muziek te zijn.

De solisten zijn dit jaar:

Evangelist – Joost van Velzen
Christus / bas – Michiel Meijer
Sopraan – Wendy Roobol
Alt – Esther Kuiper
Tenor – William Knight
Pilatus – Noël Casteleyn

18 april 2019 om 20.00 uur
Heilige Moeder Godskerk, Effenseweg 3, Effen_Breda
Kaarten à € 20 zijn hier te koop.

Voor meer info: www.personare.org