Wendy Roobol

Januari 2023: cd opnames Musica Religiosa van Monteverdi met Le Nuove Musiche

  • Le Nuove Musiche
Deel op Facebook

Precies 10 jaar geleden begonnen we aan dit enorme project. Eerst alle negen boeken met de madrigalen van Claudio Monteverdi. 202 stuks, op 13 cd’s. De opnames worden internationaal geprezen door pers en publiek. Voor mij was dit de kennismaking met de ongelooflijke muziek van Monteverdi, en ik heb er mijn hart aan verpand.

Onze platenmaatschappij, Brilliant Classics, vroeg ons om door te gaan. We namen vervolgens de Selva Morale e Spirituale op, drie dikke bundels met geestelijke werken. We lieten er zelfs een speciaal orgel voor bouwen, een orgel zoals Monteverdi dat graag hoorde, met pijpen van cypressenhout.

En daarna was het feest nog steeds niet klaar, want er is nog meer vrij onbekende geestelijke muziek die opgenomen diende te worden. En zo geschiedde. Wederom ging Le Nuove Musiche o.l.v. onze artistiek leider Krijn Koetsveld een monsterklus aan. Wederom drie dikke bundels vol pareltjes met religieuze muziek in allerlei stijlen en bezettingen. Solo’s, duetten, grote ensemblestukken met strijkers en trombones, maar ook een polyfone mis. De opnames zullen in twee delen gereleaset worden: De Varie Raccolte in September en de Musica Religiosa in November. Ik kan niet wachten tot ik het resultaat kan horen, maar ik beloof je: het wordt mooi!

Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat ik deze reis heb mogen maken met mijn collega’s van Le Nuove Musiche. Monteverdi heeft mijn hart gestolen. Veel dank aan Peter Arts, onze opnameleider die elke keer weer onvermoeibaar onze takes opnam, beoordeelde en editte. Ook speciale dank aan mijn vaste LNM collega’s Jennifer, Tobias, Falco, Bas en Cassandra en bovenal bijzonder veel dank aan Krijn die ons altijd inspireerde, motiveerde en waar ik zoveel van heb mogen leren.

Ik verheug me op alle mooie Le Nuove Musiche projecten in de toekomst, op het podium, en wellicht ook ooit weer achter een opname microfoon. Wie weet….. 😉

De cd’s van Le Nuove Musiche zijn te bestellen via onze website: www.lenuovemusiche.nl