Wendy Roobol

Gloria! Een feestelijk kerstconcert met het Haags Barok Gezelschap op 21 december

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Bij het Haags Barok Gezelschap ben ik regelmatig te gast. Tot mijn grote vreugde, want het is een ontzettend fijne, mooi musicerende club zangers en spelers. Ze hebben een dirigent met wie ik graag werk, ze doen repertoire waar ik van hou en het is altijd leuk om in mijn thuisstad te concerteren.
Dit jaar heeft het gezelschap voor hun kerstconcert een programma met als thema “Gloria!” samengesteld. Een toepasselijke titel, want het is allemaal ontzettend feestelijke muziek.

Violiste Evelyn Tjon-En-Fa zal het virtuoze Vioolconcert in D van J.F Fasch spelen en dat wordt omlijst door allemaal muziek van Bach: het eerste deel uit het Weinachtsoratorium, de prachtige cantate (een van mijn lievelings-) BWV 36 Schwingt freudig euch empor, BWV 191 Gloria in excelsis Deo en het Dona nobis Pacem uit de Hohe messe.
De andere vocale solisten zijn: Aleksan Chobanov (alt), Adrian Fernandes (tenor) en Patrick Pranger (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Gilles Michels.

Het concert vindt plaats op 21 december 2018 om 20.00 uur in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90 in Den Haag.
Kaarten voor het kerstconcert zijn online en bij twee winkels te koop. Op de pagina Kaartverkoop van de website van het Haags Barokgezelschap is alle informatie te vinden en kunt u de kaarten kopen. Klik hier om naar deze pagina te gaan.