Wendy Roobol

Geen kerststalconcerten, wel opnames, deel 4: “Christmas Carols” en “Daglicht”

  • Media
Deel op Facebook

Het goede aan deze coronacrisis is, is dat je veel meer ruimte hebt om je eigen projecten te bedenken en vorm te geven. Mijn goede vriendin en collega Klaartje van Veldhoven is naast een geweldige zangeres, ook nog eens een van de creatiefste en initiatiefrijkste personen die ik ken. Ze heeft al vele bijzondere eigen producties gerealiseerd, en ook in deze crisis gaat ze op zoek naar wat wel kan in plaats van wat niet kan. Hulde!
Accordeoniste Renee Beckers, met wie Klaartje al eerder had samen gewerkt, leerde ik dit project kennen. Naast dat ze een waanzinnig goed musicus is, weet ze de weg in fondsenland en ziet ze niet snel beren op de weg. Daadkrachtig en positief, een topper! En ik ben helemaal verliefd geworden op haar instrument, de accordeon. Ontzettend veelzijdig, het kleurt met alles mee.
Het was, ondanks de teleurstelling van het niet live kunnen uitvoeren van deze concerten, een feest om dit project met hen te doen, en we hopen enorm dat het komend jaar rond kerst wel kan! Hopelijk zien we jullie dan, lekker warm onder een dekentje, met een glaasje gluhwein of warme chocolademelk, bij een knapperend vuurtje en knus bij elkaar op minder dan 1,5 meter.

In het vierde en laatste filmpje trakteren we jullie op een aantal traditionele Christmascarols en het gedicht Daglicht van Judith Herzberg.