Wendy Roobol

Geannuleerd: Tophits uit de 17e eeuw op Festival Wonderfeel met Camerata Trajectina

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Helaas is festival Wonderfeel vanwege de Coronacrisis gecanceld

Zaterdag 18 juli zal ik met de Cameraten van Camerata Trajectina op het zomerfestival Wonderfeel  een te gek programma brengen met tophits uit de 17e eeuw.

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.
Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.
Camerata Trajectina brengt in dit programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s en speciaal voor Wonderfeel aangevuld met zang.
Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt! Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de linde groene en vele andere verrassingen.

Saskia Coolen, blokfluiten en viola da gamba
Wendy Roobol, zang
Arjen Verhage, luit en citer
Constance Allanic, harp en viola da gamba
Cassandra Luckhardt, viola da gamba

Zie voor meer info www.wonderfeel.nl