Wendy Roobol

Geannuleerd: Maria, Dolce Maria in Lunteren, Tilburg en Ruinen

  • Concerten en Voorstellingen
  • CD bestellen
Deel op Facebook

Helaas zijn deze concerten komen te vervallen door de Coronacrisis. Gezocht wordt naar nieuwe data.

Onlangs kwam mijn eerste solo cd uit met allemaal muziek over Maria voor een zangstem en basso continuo, getiteld Maria, Dolce Maria. Via deze muziek volgens we het levensverhaal van Maria, alle belangrijke momenten komen voorbij. We leren haar kennen als meisje, als gelukkige, maar ook bange, bezorgde en verdrietige moeder, als heilige, als troosteres en beschermvrouwe.
In het voorjaar van 2020 zal ik het bijbehorende concertprogramma drie keer uitvoeren, samen met luitist Arjen Verhage. Niet alleen hoor je gezongen tekst en muziek, ook met gesproken teksten komen we meer te weten over de levensloop van deze bijzondere vrouw die voor veel mensen erg belangrijk is.

De locaties zijn allemaal prachtig en zeer toepasselijk. De koepel van Stichting Buurtbosch waar we het programma in een versie van een uur zullen uitvoeren ligt midden in de natuur en nodigt uit om voor of na het concert een contemplatieve wandeling te maken in het natuurgebied….
Naar de Hasseltse Kapel in Tilburg, een schattig kapelletje in een oase van rust midden in het drukke centrum van Tilburg, komen elk jaar in de meimaand Mariamaand tienduizenden pelgrims die veertigduizend kaarsjes aansteken voor de Moeder der Moeders. De Hasseltse kapel heeft ook een concertserie, waar ik aan de vooravond van deze Mariamaand dit toepasselijke programma zal uitvoeren.
En op het jubileum van de concertserie in de Mariakerk in Ruinen zijn Arjen en ik uitgenodigd om deze bijzondere gelegenheid luister bij te zetten met het meest toepasselijk programma dat er maar te bedenken viel.

In het najaar van 2020 en voorjaar van 2021 zullen we dit programma nog een aantal malen uitvoeren, al dan niet ondersteund door een uitgebreider continuo met gamba en/of klavecimbel.

13 april 2020 om 12.30 uur
Koepel van het Lunterse Buurtbosch
Voor meer info en het bestellen van kaartjes, zie www.buurtbosch.nl

21 april 2020 om 20.15 uur
Hasseltse kapel in Tilburg
Hasseltplein 7
Voor meer info zie www.hasseltsekapel.nl
Voorhet reserveren van kaartjes, mail naar beheerder@hasseltsekapel.nl of bel naar 06-81283807/013-4681089

17 mei 2020 om 15.30 uur
Mariakerk in Ruinen
De Brink, Ruinen
Voor meer info en het bestellen van kaartjes, zie www.muziekindemariakerk.nl