Wendy Roobol

Geannuleerd: Expeditie op Drift bij Opera Nijetrijne, het 20-jarig jubileum

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Helaas heeft ook Opera Nijetrijne haar voorstellingen moeten annuleren vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus. De voorstelling worden verplaatst naar augustus 2020.

Al voor de zevende keer ben ik komende zomer te vinden in het Friese natuurgebied de Rottige Meente. Niet voor een leuke wandeling of een kampeertochtje, maar om te zingen in een opera productie. Elk jaar wordt op deze mooie plek een 18e-eeuwse komische opera uitgevoerd, speciaal vertaald, bewerkt en gearrangeerd voor Opera Nijetrijne.
De eerste keer dat ik daar opdook was in 2010, toen het tienjarig jubileum gevierd werd met Le Nozze di Figaro. Ik zong de rol van Suzanna en dat was meteen, letterlijk en figuurlijk een spring in het diepe! Het podium was namelijk gebouwd ín het water, waardoor het leek alsof wij als spelers op het water liepen. Het was magisch, en men heeft het er nog over!
De jaren daarna waren niet minder leuk en spectaculair, zo werd voor De Bedelaarsopera een bus als decorstuk gebruikt en, speelden we op het Starteiland op het Sneekermeer op een grote boot Het Temmen van de Feeks, werd het toneelstuk de Knecht van Twee Meesters van Goldoni bewerkt tot opera met muziek van Mozart, was mijn entree over het water in De Wereld op d’r Kop in 2017 een droom en lag ik twee jaar geleden als de tovenares Alcina bijna de hele voorstelling al zwemmend en zingend in het riviertje De Scheene. Juist het feit dat de omstandigheden niet persé altijd even makkelijk zijn voor zangers, maakt dat ik het ongelooflijk leuk vind om te doen. Hoe ver kun je gaan zonder dat je acteer- en zangprestaties daar onder lijden?

Dit jaar viert Opera Nijetrijne haar 20-jarig jubileum, en ik ben ontzettend blij dat ik, als lid van de Nijetrijnefamilie weer mee doe! Het verhaal van deze zomer gaat over het wel en wee van zes zeer uiteenlopende figuren die op expeditie gaan. Ze schepen in om af te reizen naar onbekend gebied, op zoek naar een nog onondekt waterdier. Wat ze delen is het gemeenschappelijke doel om onderzoek te doen. Waar ze, blijkt achteraf (totaal) in verschillen zijn de verwachtingen waarmee ze die onderneming aangaan… De muziek is van W.A. Mozart, vrij naar Lo Sposo Deluso, een opera waar Mozart wel aan begonnen is, maar nooit heeft afgemaakt. Maar dat is een kolfje naar de hand van onze arrangeur en muzikaal leider Vaughan Schlepp.

Opera Nijetrijne is inmiddels zo bekend en populair dat de voorstellingen in een mum van tijd zijn uitverkocht. Op dit moment zijn zes van de tien voorstelling vol, en zijn er voor vier voorstellingen nog enkele kaarten te krijgen. De kaarten kosten € 95, en daar zit, naast de voorstelling ook koffie, thee, sandwiches, zoetigheden, drankjes en hapjes in de pauze en een ter plaatse vers bereide zomerse driegangenmaaltijd van zeer hoge kwaliteit bij, met wijn.

Kijk voor alle info, plus een lijst met de medewerkenden op www.operanijetrijne.nl

Het wordt een enorm feest waar ik jullie hoop te zien!