Wendy Roobol

De Wereld op d'r Kop bij Opera Nijetrijne

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Augustus stond in het teken van Opera Nijetrijne. Een bijzondere plek waar ik al voor de vijfde keer mee mocht werken aan een opera productie midden in het natuurgebied De Rottige Meente in Nijetrijne. Dit jaar stond er een bewerking van een stuk van Salieri op de lessenaar: Il Mondo alla Rovescia, oftewel: De Wereld op d’r Kop. Het stuk speelde zich af op een eiland waar mannen de rol van vrouwen vervullen en andersom. Zo kan het dus zijn dat het hoofd van het eiland, de Vrouw der VrouwenVrouw, notabene gezongen door een bariton (Pieter Hendriks) met ijzeren vuist regeert en zijn onderdanen De Voorvrouw (Nicole Fiselier) en knechtje Amaranto (Sebastian Brouwer) maar te doen hebben wat zij zegt.
Ik zong de rol van Markiezin, een sjieke dame die van het europeese vasteland komt en samen met de Graaf (Rubèn Plantinga), die haar tevergeefs het hof probeerde te maken, als gevangenen op dat eiland terecht is gekomen. Zowel de Vrouw der Vrouwenvrouw als de Voorvrouw zien hem direct wel zitten als lustobject, en die arme Markiezin wordt door iedereen straal genegeerd. Waarop zij, eenzaam en gefrustreerd, in de eerste instantie naar de fles grijpt, maar daarna Amaranto inpakt om samen met hem te ontsnappen van het eiland. Of dat gelukt is, blijft de grote vraag….

11 uitverkochte voorstellingen, een laaiend enthousiast publiek, lovende pers en een heleboel lol en gezelligheid was de opbrengst van de maand augustus. Lang leve locatietheater!

Regie: Nynke van der Berg
Muzikale leiding en bewerking: Vaughan Schlepp
Teksten: Alice Zwolschen
Producente: Yvon Schepers
Kostuums: Eva Jongen

www.operanijetrijne.nl