Wendy Roobol

Concert met het Dordrechts Kamer Orkest, Coronaproof

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Het Dordrechts Kamerorkest (DKO), dat zich specialiseert in begeleiding van groot en klein koorrepertoire in het hele land, laat weer van zich horen. Na alle afgelaste concerten verheugen de musici zich erop om, zij het uit noodzaak in kleine bezetting, weer voor live publiek een combinatie te brengen van prachtige vocale en instrumentale muziek. Op zaterdag 11 juli gaat om 20:00 uur de Wilhelminakerk in Dordrecht open voor een veelzijdig concert met muziek van Vivaldi tot Vasks. Kerkbestuur en orkest hebben uitstekende afspraken gemaakt die alle overheidsmaatregelen en RIVM-richtlijnen ruimschoots volgen.
Blokfluittalent Christiaan Blom (11 jaar), winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours en van De Muziekwedstrijd, wordt begeleid in een sfeervol concert van barokcomponist Sammartini.

Sopraan Wendy Roobol neemt het publiek, samen met strijkers en continuo van het DKO, rechtstreeks mee naar de emotie - zoals dat eigenlijk alleen met zang kan. Wendy rijgt het aangrijpende A Chloris van Reynaldo Hahn aaneen met het prachtige Scherza Infida van Händel.

Een bijzondere rol is deze avond weggelegd voor het Drechtsteden Jeugdorkest, dat zijn artistiek leider deelt met het DKO. Casper van Nugteren dirigeert een mooie mix van ervaren DKO-ers met jong talent uit het jeugdorkest. Samen met concertmeester Evelyn Tjon-En-Fa spelen zij het sprankelende 'zomerconcert' uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Ook het populaire dubbelconcert van Bach wordt uitgevoerd, met naast Evelyn ook Philip Dingenen als vioolsolist.

De liefhebbers van koorzang kunnen zich verheugen op prachtige strijkers-bewerkingen van the Fruit of Silence van Vasks en van het Ave Verum Corpus van Mozart. Het DKO hoopt deze werken spoedig weer in volle bezetting te kunnen uitvoeren, uiteraard met de koren die popelen om weer aan de slag te gaan!

Het programma wordt afgesloten met een muzikale flashmob door podium en publiek met de beroemde Canon van Pachelbel.
Als u wilt meebeleven hoe dit alles klinkt, bestel dan vooraf uw kaarten voor dit sprankelende concert via dkopenning@gmail.com.