Wendy Roobol

Concert met Fanfare Bereden wapens: It runs in the family

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Niet alleen ik heb binnen het gezin waar ik ben opgegroeid gekozen voor een carrière binnen de muziek, ook mijn (net iets jongere) broer Bart heeft muzikaal talent. Hij begon al jong met trompetles, en ik met dwarsfluit. Samen speelden we met veel plezier bij diverse orkesten. Niet lang nadat ik naar het conservatorium ging (en ik de fluit verruilde voor het zingen), besloot ook Bart van zijn hobby zijn vak te maken. En dat is gelukt!
Naast dat hij een vaste baan als koperblazer heeft bij een van de orkesten van defensie, Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht, staat hij ook al vele jaren zelf als dirigent voor harmonie- en fanfare orkesten. Om zichzelf nog verder te ontwikkelen volgde hij de masteropleiding HaFaBra directie aan Fontys Hogeschool in Tilburg die hij afgelopen februari succesvol afsloot.
Het was de bedoeling dat hij een eindexamenconcert zou geven in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum waar hij het Fanfare Bereden Wapens, het orkest waar hij normaal gesproken zelf in speelt, mocht dirigeren. Hij had mij gevraagd om te soleren in het prachtige I Shall Love but Thee van Jan van der Roost voor sopraan en orkest. Nadat het examen al twee keer was uitgesteld vanwege corona stond het nu dan eindelijk gepland op 12 februari. Maar toen kwam storm Eunice….. en werd het examen voor de derde keer afgelast. Gelukkig was er de dag ervoor een opname gemaakt van de repetitie waardoor hij alsnog beoordeeld kon worden, maar de teleurstelling bij alle partijen was groot natuurlijk.
Hulde voor Fanfare Bereden Wapens die Bart aanboden dat hij alsnog een concert mocht dirigeren, waarop ik ook zou mogen soleren. En dat gebeurde op 4 juni jl. op het jubileum van Bicycle Showband Crescendo in Opende. Het bleek een galaconcert in een prachtig versierde zaal. Bart had een afwisselend programma samengesteld met muziek uit verschillende stijlen en windrichtingen. Ik zong naast I Shall Love But Thee ook een aantal stukken, zoals Laat Me van Ramses Shaffy en Gabriela’s Song uit de film As it is in Heaven. Het was, zeker ook door de aanwezigheid van de hele familie in de zaal, een heel bijzondere ervaring om onder leiding van mijn broertje met zijn orkest te zingen. Ik hoop dat er nog vele keren zullen volgen!