Wendy Roobol

Cd opnames LNM: Musica Religiosa van Monteverdi

  • Nieuws
  • Le Nuove Musiche
Deel op Facebook

De opnames van de Selva Morale en Spirituale die we in de eerste twee lockdowns maakten met Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld zijn nog niet eens uitgebracht (verwachte releasedatum: 1 juni) 2022) en we zijn alweer bezig met een volgend opname project. Dit keer nemen we de Musica Religiosa van Monteverdi op, een verzameling van religieuze muziek uit een in 1650 postuum uitgegeven bundel Messa a quattro voci et salmi, aangevuld met stukken die zijn gevonden in verzamelbundels van anderen.
De bezetting is zeer divers: van solostukken, duetten (vooral veel voor twee sopranen, feest om die samen met mijn collega sopraan Jennifer van der Hart te mogen zingen), tot groter bezette stukken met 8 zangers, een uitgebreid continuo, af en toe aangevuld met hoge strijkers. De eerste serie opnames staat -Corona Volente- gepland begin maart, en de tweede serie opnames volgt hopelijk nog in 2022. De opnames zullen in de loop van 2023 worden uitgegeven bij Brilliant Classic.
En zo wordt de lijst met opnames die we maken van de stukken van Monteverdi weer langer, nadat we alle negen boeken met madrigalen en de Selva Morale et Spirituale al eerder opnamen. Geweldig om de muziek van deze enorme muzikale vernieuwer zo goed te leren kennen!

Voor meer info over Le Nuove Musiche, zie onze website