Wendy Roobol

Boeren-Bach-Koffie met Camerata Delft

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op vrijdag 23 november en zondag 2 december 2018 zing ik, samen met Sinan Vural (bas), Adrian Fernandez (tenor) en Camerata Delft, de Koffiecantate en de Boerencantate van Bach in een regie van Annechien Koerselman.

Wie kent de grote componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) niet? Velen kennen hem vooral van zijn religieuze vocale muziek. Niet zo vreemd. Vanaf 1723 tot aan het eind van zijn leven was hij als cantor verbonden aan de Thomaskirche in Leipzig. Van zijn hand zijn tal van cantaten en oratoria, zoals de Mattheus Passion. Wellicht minder bekend is dat hij ook veel instrumentale en wereldlijke (niet-religieuze) vocale muziek schreef. Op vrijdagavond 23 november 2018 worden twee wereldlijke cantaten van Bach – de Boerencantate en de Koffiecantate – in Voorschoten uitgevoerd door het gezelschap Camerata Delft.

Cantateliefhebbers kunnen met volle teugen genieten van de bijzondere uitvoering van twee wereldlijke cantaten van Johann Sebastian Bach: Schweigt Stille, plaudert nicht BWV 211 (Kaffeekantate) en Mehr Hahn en neue Oberkeet BWV 212 (Bauernkantate). Muziek zoals deze kon destijds natuurlijk niet in de kerk uitgevoerd worden. Stel je voor! Die werd toen in eerste instantie met name uitgevoerd in het grote koffiehuis van Gottfried Zimmermann te Leipzig. Dat was alleen toegankelijk voor heren. Dames konden hier echter wel openbare concerten bijwonen.

Vrijdag 23 november 2018 20:15 uur
Het Kruispunt
Schoolstraat 2
2251 BH Voorschoten

Toegang €20,00, Reserveer hier

2 december 2018 om 11.00 uur herhalen we dit concert in het World Art Centre in Delft
Rotterdamseweg 205
2629 HD Delft

Reserveer hier

Meer informatie op cameratadelft.nl