Wendy Roobol

Biografie

  • Biografie
  • Over Wendy
Deel op Facebook

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt.

Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zong ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora.

Als concertzangeres was Wendy te horen in de oratoria van bekende en minder bekende componisten binnen alle stijlperiodes en zong ze vele concertstukken met verschillende ensembles en orkesten. Ze soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Lucas Vis, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.

Kamermuziek neemt een belangrijke plek in binnen Wendy’s loopbaan. Ze werkt regelmatig samen met diverse ensembles en pianisten waarmee ze concertprogramma’s uitvoert, vaak in een theatrale context.
Recent nam zij met het ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld alle negen boeken met madrigalen van Claudio Monteverdi op die op cd zijn uitgegeven door Brilliant Classics. Deze opnames   worden wereldwijd geprezen door pers en publiek.
Onlangs verscheen Wendy's eerste solo cd bij Brilliant Classics, gewijd aan 17e-eeuwse muziek voor sopraan en basso continuo over Maria.

Wendy was laureaat op de Nationale Vocalisten Presentatie in 2009, studeerde bij Sasja Hunnego, Rita Dams en Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Paul Triepels en Sasja Hunnego.