Wendy Roobol

4 november: het Requiem van Faure met Cantabilé Breda

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op vrijdagavond 4 november 2022 om 20.00 uur zal Gemengd koor Cantabile Breda een bijzonder concert verzorgen in de Grote Kerk te Breda. In 2021 bestond het koor 65 jaar, maar in dat jaar kon het jubileumconcert helaas niet doorgaan om de bekende reden. Dit jaar, 2022, is het precies 25 jaar geleden dat dirigent Ad van Unen het koor is gaan leiden. Na 25 jaar vindt Ad het tijd voor nieuwe muzikale avonturen. Dit betekent dat dit concert zowel een jubileum als het afscheidsconcert is van deze inspirerende dirigent.

Het programma zal worden ingevuld rondom het Requiem van Fauré.
Faure’s Requiem wordt uitgevoerd met een unieke combinatie van koor, trombonekwartet en harmonium. Gerard de Krom, lid van het Sweelinck – trombonekwartet heeft hiervoor een apart arrangement gemaakt. Aart Bergwerff, de organist van de Grote Kerk, zal het harmonium bespelen.
Naast het genoemde werk van Gabriel Fauré staan het Tantum Ergo (vrouwenkoor) en Cantique de Jean Racine, eveneens van Fauré, op het programma dat gecompleteerd zal worden met Psalm 150 van César Franck en het In Splendoribus Sanctorum van James MacMillan.

Medewerkenden:

Gemengd Koor Cantabilé o.l.v. Ad van Unen
Sweelinck trombonekwartet
Aart Bergwerff, orgel
Wendy Roobol, sopraan
Noël Casteleyn, bariton

Voor meer info en kaartjes, kijk op: www.cantabilebreda.nl