Wendy Roobol

3 en 28 april: Mozarts Mooie Meiden in Oosterbeek en Alphen aan den Rijn

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen met een strijkersensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Zij portretteren, door middel van muziek en teksten, vier van de ‘mooie meiden’ waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.
Wendy voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als een vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma. Ursula Dütschler en de musici van het strijkkwartet geven de muziek van Mozart op virtuoze wijze klank en kleur, terwijl de prachtige kostuums van Monique Bolwerk dit concert Plus helemaal af maken.

Op 3 en 28 april mogen we dit programma weer ten gehore brengen op twee prachtige locaties in mooie concertseries, de Mozart(k)ring Gelde-Niederrhein en Stichting Cornelis de Vlaming.

3 april 20.00 uur:
Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
Kaarten en info: www.mozartkring.nl

28 april 20.15 uur
Oudhoornse kerk, Oudhoornseweg 90, Alphen aan den Rijn
Kaarten en info: www.cornelisdevlaming.nl

Medewerkenden:

Wendy Roobol, zang en spel
Ursula Dütschler, pianoforte
Kees Hulsmann, viool
Evert-Jan Schuur, viool
Bernadette Verhage (3 april) en Niek Idema (28 april), altviool)
Lotte Beukman (3 april) en Cassandra Luckhardt (28 april), cello