Wendy Roobol

23 april: Mozarts Mooie Meiden in Eefde

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op zondag 23 april om 11.30 uur voer ik samen met een club geweldige spelers mijn programma "Mozarts Mooie Meiden" uit in de serie van Kapel op 't Rijsselt in Eefde. Ik was al eerder te gast bij dit symapthieke podium, met Le Nuove Musiche en met de Koffie- en boerencantate van Bach die ik daar samen met Camerata Delft geënsceneerd uitvoerde.

In dit theatrale programma, waarvoor ik zelf alle teksten schreef, laat ik u kennismaken met een aantal van de vrouwen voor wie Mozart de meest mooie liederen en aria's schreef. Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart en zus zusje Nannerl te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van die opera in Wenen, en hoe lost Wolfgang dat op? En voor wie schreef hij de mooiset concertaria aller tijden, en vooral: waarom? Op al deze vragen krijgt u antwoord in dit programma, en alle vocale muziek wortd omlijst door de meest prachtige instrumentale stukken, zoals het pianconcert KV 107, de variaties voor piano solo over KortJakje, een bewerking van de Gran Partita en het dissonantenkwartet.

Mijn fantastische MedeMozartianen en ik verheugen ons er heel erg op om dit programma waarbij het publiek altijd vrolijk fluitend en lachend naar buiten loopt weer te mogen spelen!

Medewerkenden:

Ursula Dütschler, pianoforte
Kees Hulsmann, viool
Evert Jan Schuur, viool
Bernadette Verhagen, altviool
Cassandra Luckhardt, cello
Monique Bolwerk, kostuum

Wendy Roobol, sopraan en teksten

Zondag 23 april om 11.30 uur
Kapel op 't Rijsselt,
Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde

Kaarten zijn te bestellen via: www.kapeloptrijsselt.nl