Wendy Roobol

19 November: Mozarts Mooie Meiden in Helmond voor Lambertusconcerten

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Op zondag 19 November mag ik mijn eigen programma “Mozarts Mooie Meiden” weer uitvoeren, dit keer in Helmond in de serie Lambertusconcerten. 

Mozarts mooie meiden, een vrolijk muzikaal portret van vir vrouwen in het leven van Mozart.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de primadonna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozenaria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom?
Daar komt u achter in dit concert van sopraan Wendy Roobol, fortepianiste Ursula Dütschler en het strijkersensemble, die, ook nog in prachtige kostuums uitgedost, een vrolijke pastiche brengen met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in het leven en de muziek van Mozarts, het grootste muzikale wonderkind in de geschiedenis. 

Dit project wordt ook in vier ouderencentra uitgevoerd, met een educatie-traject is voor de basisschool in de buurt, waarbij jong en oud dan samen gaan genieten van dit speciale, originele Mozartconcert.

Zondag 19 November 2023 om 15.00 uur

Wendy Roobol, sopraan en teksten

Ursula Dütschler, fortepiano

Kees Hulsmann en Evert Jan Schuur, viool

Bernadette Verhagen, altviool

Cassandra Luckhardt, cello

Monique Bolwerk, kostuums

 

Pleinzaal van Theater ’t Speelhuis, Helmond

 

Zie voor info en kaarten: https://lambertusconcerten.nl/event/mozarts-mooie-meiden/