Wendy Roobol

16-28 augustus: Expeditie op Drift bij Opera Nijetrijne

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

De jubileumproductie van Opera Nijetrijne die eigenlijk in 2020 plaats had moeten vinden is komende zomer dan eindelijk te beleven in natuurgebied De Rottige Meente! Ik ben superblij en trots dat ik deel uitmaak van dit geweldige team en kan dan ook niet wachten tot we beginnen met repeteren. Het is altijd een enorm feest om voor Opera Nijetrijne te werken, dit jaar wordt mijn achtste productie voor jet allerleukste operagezelschap van Nederland.
Tussen 16 en 28 spelen we 11 voorstellingen en het belooft weer bijzonder spectaculair te worden, zowel het decor als de teksten van Alice Zwolschen en de muziek van Mozart die gearrangeerd wordt door onze muzikaal leider Vaughan Schlepp.

Onze jubileumopera is gebaseerd op Lo Sposo Deluso, een opera die Mozart niet heeft afgemaakt. Het Nijetrijnse verhaal gaat over het wel en wee van zes zeer uiteenlopende figuren die op expeditie gaan.
Ze schepen in om af te reizen naar onbekend gebied, op zoek naar een nog onontdekt waterdier. Wat ze delen is het gemeenschappelijke doel om onderzoek te doen. Waar ze, blijkt achteraf, (totaal) in verschillen zijn de verwachtingen waarmee ze die onderneming aangaan.
Opera Nijetrijne voert sinds 2001 jaarlijks een in het Nederlands hertaalde, vaak onbekende, komische 18e eeuwse opera in de openlucht op. In lustrumjaren wordt bij uitzondering voor bekende werken gekozen.
De stukken zijn humoristisch en muzikaal interessant, het libretto goed te volgen door de hertaling in hedendaags Nederlands, het landschap overweldigend en de verzorging rijkelijk en gastvrij.
De voorstellingen vinden plaats in Nijetrijne, in het natuurgebied De Rottige Meente op de grens van Friesland en Overijssel. Het operaterrein is gelegen aan het riviertje de Scheene en is slechts bereikbaar langs een bijzonder wandelpad door het laagveengebied. De voorstellingen worden besloten met een heerlijke, ter plekke bereide zomerse maaltijd.
De in het Nederlands gezongen voorstellingen zijn aantrekkelijk voor een breed publiek, voor kenners en niet-kenners, voor jong en oud.

Medewerkenden:

Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart
Hertaler en librettist: Alice Zwolschen
Muzikale leiding en arrangementen: Vaughan Schlepp
Regie: Nynke van den Bergh
Vormgeving en kostuum: Sanne Puijk

Emila: Elvire Beekhuizen
Laurina: Wendy Roobol
Don Annibale: Mitch Raemaekers
Bettina: Rosina Fabius
Fernando: Jokke Martens
Sempronio: Pieter Hendriks

Piano: Vaughan Schlepp
Contrabas: Huub van de Velde
Fluit: Peter Verduyn Lunel
Hobo: Arco van Zon
Klarinet I: Hanka Clout
Klarinet II: Wouter van Diepen
Fagot: Leendert Booyens
Hoorn: Allard Robert

Uitvoerend Producent: Yvon Scheper
Algemene zaken, sponsoring: Frits van Servellen
Uitvoering decor en techniek: Sjoerd van de Velde
Geluidsadvies: Da Capo
Kap en Grime: Arjen van der Grijn
Catering: Kati Kookt

Inmiddels is de kaartverkoop gestart en ik zou vooral niet te lang wachten met het reserveren van een plekje, want de voorstellingen zijn altijd heel snel uitverkocht. Check www.operanijtrijne.nl voor de exacte speeldata en tijden en het reserveren van kaartjes!