Wendy Roobol

12 februari: Maria, Dolce Maria in Haaksbergen

  • Concerten en Voorstellingen
Deel op Facebook

Inmiddels heb ik mijn programma Maria, Dolce Maria, een vertelconcert over het leven van Maria al op vele mooie plaatsen mogen uitvoeren. De gelijknamige cd die ik opnam in 2018 wordt wereldwijd verkocht, en ik heb er al veel leuke reacties op mogen krijgen.

Ik werd gefascineerd door de figuur Maria omdat zoveel mensen, katholiek of niet, een verbinding met haar voelen. Ze is afgebeelde vrouw ter wereld, en over geen enkele vrouw zijn zoveel stukken geschreven als over de moeder van Jezus. Veel daarvan zijn voor koor met of zonder orkest, of op zijn minst voor meerdere zangers. Ik ben op zoek gegaan naar repertoire uit de 17e eeuw voor 1 zangstem en continuo en die stukken heb ik gebruikt als leidraad om de historie en reden van haar populariteit te onderzoeken.

Elke keer vind ik het weer een heel fijn programma om uit te mogen voeren. Op zondag 12 februari om 15.30 uur doe ik dat weer, samen met Arjen Verhage op theorbe en Cassadra Luckhardt op gamba. Dit keer voor de Kunstkring Haaksbergen, De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42 in Haaksbergen. Wees welkom.

Kijk voor meer info en het bestellen van kaarten op:

https://www.kunstkring-haaksbergen.nl/225496511/jaarprogramma-2022-2023